Motor van talentontwikkeling

Open avond bij opleidingspartner Aeres Tech op 5 maart

Op donderdag 5 maart is er bij technisch opleider Aeres Tech uit Ede een open avond. Jongeren kunnen informatie inwinnen voor verschillende technische mbo-opleidingen. Geïnteresseerden die een carrière ambiëren als monteur in de landbouw- en koudetechniek kunnen tijdens de open dagen kennis maken met het monteursvak.

Te kort aan technici

Al jaren is er een schreeuwend tekort aan goed opgeleide monteurs en technici. Aeres Tech, gevestigd aan de Zandlaan 29 in Ede, beschikt over een gigantisch opleidingscentrum waar studenten worden opgeleid tot specialist en monteur van trekkers, landbouwmachines, combines, hakselaars en drones.

Opbouw opleidingen

‘’Tijdens de opleiding leren studenten reparaties te doen en storingen op te lossen aan de nieuwste machines en werktuigen. Ze leren sleutelen onder de motorkap, maar ook hoe je elektronische- en softwareproblemen oplost. Daarnaast leren ze machines te keuren, veilig te werken en om te gaan met klanten. De opleiding is te volgen op mbo niveau 2, 3 en 4.’’ zegt: Jeroen Ekkelenkamp, bbl-coördinator van Aeres Tech.

‘’Naast alle basiskennis die je nodig hebt om aan de slag te gaan in de werkplaats, specialiseer jij je ook in de nieuwste ontwikkelingen en producten van verschillende grote trekkermerken. Kies je voor een opleiding bij Aeres Tech? Dan kies je voor een opleiding tot echte vakspecialist!’’, aldus Ekkelenkamp.

Kom naar de open dag en laat je inspireren

Op donderdag 5 maart tussen 16:00 en 20:00 zijn trainers en studenten aanwezig om geïnteresseerden te helpen bij hun studiekeuze (vrije inloop). Er worden rondleidingen gegeven en op het opleidingsplein zijn er verschillende activiteiten te beleven waarbij het monteursvak gepromoot zal worden.

Enthousiast geworden en wil je meer weten over deze technische opleidingen? Meld je dan aan voor de open avond via www.aerestech.nl/openavond