Motor van talentontwikkeling

Subsidieregelingen

Leerlingen Monteur Mobiele Werktuigen_Fedecom Academy 11

Via OOM kunnen bedrijven en werknemers in de metaalbewerking financiële bijdragen ontvangen voor scholing en ontwikkeling. OOM is het opleidingsfonds van en voor 145.000 werknemers en 15.000 bedrijven. OOM draagt financieel bij in de kosten van scholing. Dit gebeurt op basis van CAO- afspraken die zijn gemaakt door sociale partners in de sector. Hier vindt u enkele OOM-regelingen:
OOM is het opleidingsfonds van en voor 145.000 werknemers en 14.000 bedrijven in de metaalbewerking. OOM geeft voorlichting en advies over scholing en draagt financieel bij in de kosten daarvan. Dit gebeurt op basis van CAO- afspraken die zijn gemaakt door sociale partners in de sector. Via OOM kunnen bedrijven en werknemers in de metaalbewerking financiële bijdragen ontvangen voor scholing en ontwikkeling. Hier vindt u enkele OOM-regelingen:

Persoonlijke trainingstoelage voor werknemers*
Een tegemoetkoming voor bedrijven in de scholingskosten van hun medewerkers. De maximale bijdrage is 50% van de scholingskosten van een medewerker, tot maximaal €750,- per jaar. Kijk op www.oom.nl/regelingen voor alle voorwaarden.

Ontwikkelbudget*
Een budget voor het verbeteren van de leercultuur in het bedrijf. Maximaal 600 bedrijven kunnen een ontwikkelbudget aanvragen tot maximaal € 1800,- voor de duur van 2 kalenderjaren. Kijk op www.oom.nl/regelingen voor alle voorwaarden.

Leerwerkbijdrage*
Werkgevers die een leerling in dienst hebben, kunnen een tegemoetkoming in de kosten aanvragen. De Leerwerkbijdrage kan worden aangevraagd voor beroepskwalificerende opleidingen. De maximale bijdrage is €2.500 tot €4.000 per leerling per jaar, afhankelijk van de opleidingsroute. Kijk op www.oom.nl/regelingen voor alle voorwaarden.

Stagebijdrage*
Werkgevers die een stageplaats bieden aan een stagiair van het vmbo, mbo (BOL) of hoger onderwijs, kunnen een bijdrage aanvragen voor de begeleiding van stagiairs. De maximale bijdrage is €45,- per werkweek. Kijk op www.oom.nl/regelingen voor alle voorwaarden.

Neem contact op met onze adviseurs. Zij begeleiden u in het opleidingssubsidietraject.

*Subsidies veranderen voortdurend. Uit bovenstaande tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Bekijk altijd de actuele subsidies op de hierboven genoemde websites.

Talent-A‘Waar ligt jouw ambitie?’

Ambitie? Bekijk het aanbod trainingen en cursussen!

Verdiep of verbreed je vaardigheden met onze tools voor elk vakgebied.

Blijf jij je ontwikkelen?

Blijf op de hoogte

Weten wat er speelt? Actuele opleidingen, cursussen en trainingen in de mailbox? Maar ook interessante nieuwtjes en aantrekkelijke aanbiedingen.

Aanmelden nieuwsbrief