Motor van talentontwikkeling

BBL opleiding niveau 3 en 4

Leerlingen Monteur Mobiele Werktuigen_Fedecom Academy 8

Na je VMBO of MBO opleiding ga je wellicht al werken als monteur bij een mechanisatiebedrijf of een in een fabriek waar (landbouw)machines geproduceerd worden. Als je wilt doorleren, dan is de BBL opleiding van de Fedecom Academy de oplossing. Dat is namelijk werken en af en toe naar school. En de opleiding bestaat voornamelijk uit praktijklessen.

Er bestaat in het Middelbaar Beroepsonderwijs twee soorten leerwegen, namelijk de beroepsopleidende leerweg (BOL) en de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Bij BBL kies je voor een opleiding die bestaat uit een combinatie van werken en leren. Tijdens deze opleiding werk je tot wel 80% van je studie. Bij de BBL opleidingen Monteur Mobiele Werktuigen ga je enkele blokweken gedurende de opleiding naar het Praktijkcentrum van Aeres Tech in Ede. Hier krijg je zowel theorie als praktijklessen. Deze sluiten goed aan op de wensen van de leerbedrijven.

Wat doe je als je werkt als Monteur Mobiele Werktuigen?

Allereerst zul je als monteur mobiele werktuigen het onderhoud voor je rekening nemen. Daarnaast ga je eenvoudige reparaties en veranderingen (modificaties) aan machines verrichten. Hierbij is het soms nodig om constructie- en verspanende werkzaamheden te doen. Al ben je geen machinist of chauffeur, je kunt met deze machines overweg.

Je gaat assisteren bij complexe storingen, reparaties, modificaties en bij machine inspecties en keuringen. Omdat werken aan dit soort machines gevaarlijk kan zijn.

Talent-A‘Waar ligt jouw ambitie?’

  • Wilco Weenink
    Praktijkdocent Aeres Tech in Ede

    “We hebben hier gemotiveerde jongens die qua niveau en ambitie gelijkwaardig zijn. Het zijn jongens die het talent hebben ver te komen in dit technische vak. We zijn nu bezig met 4 trekkermotoren in één van de praktijkruimtes. We hebben de de pomp onklaar gemaakt. Die gaan de jongens in groepen van 2 straks aanpakken. Eerst het probleem analyseren en daarna repareren.”

Ambitie? Bekijk het aanbod trainingen en cursussen!

Verdiep of verbreed je vaardigheden met onze tools voor elk vakgebied.

Blijf jij je ontwikkelen?

Blijf op de hoogte

Weten wat er speelt? Actuele opleidingen, cursussen en trainingen in de mailbox? Maar ook interessante nieuwtjes en aantrekkelijke aanbiedingen.

Aanmelden nieuwsbrief